سرمایه‌گذاری ۱.۴ میلیارد یورویی هلدینگ امید در طرح های توسعه ای برق و آب کشور؛

سرمایه‌گذاری ۱.۴ میلیارد یورویی هلدینگ امید در طرح های توسعه ای برق و آب کشور؛

در بازدید فعالان بازار سرمایه و اصحاب رسانه، مدیران بانک سپه و شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید، از نیروگاه بادی منجیل اعلام شد: شرکت وهور با رشد چشمگیر سود خالص و ثبت رشد سود ۲۷۰ درصدی، برنامه‌های توسعه‌ای خود را در قالب طرح ۱.۴ میلیارد یورویی سرمایه‌گذاری تا سال ۱۴۰۷ تمدید کرد.

به نقل از صدای بورس، محمدتقی بابایی، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری انرژی امید تابان هور در نشست بازدید از نیروگاه، ضمن تشریح فعالیت‌های این گروه، اعلام کرد: این مجموعه به‌عنوان یکی از سرمایه‌گذاران برتر صنعت برق کشور، برنامه جامع سرمایه‌گذاری خود به ارزش ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو را تا سال ۱۴۰۷ تمدید کرده است که هدف آن توسعه ظرفیت‌های تولید برق و آب کشور خواهد بود.

وی با اشاره به محورهای فعالیت شرکت گفت: فعالیت اصلی شرکت به‌طور خلاصه شامل سرمایه‌گذاری در سهام، سهم‌الشرکه، واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا سایر اوراق بهادار دارای حق رأی با هدف کسب سود است. علاوه بر آن، فعالیت‌هایی مانند سرمایه‌گذاری، خرید و فروش انرژی برق، احداث نیروگاه، فروش برق تولیدی و انجام مطالعات و تحقیقات مرتبط با برق، آب و انرژی نیز در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل وهور ادامه داد: شرکت در حوزه مدیریت، سرمایه‌گذاری و مشارکت در پروژه‌های صنعتی، به‌ویژه در حوزه برق و انرژی شامل تولید، خرید، فروش و ترانزیت برق در داخل و خارج از کشور فعال است. در همین راستا، علاوه بر مشارکت در احداث و بهره‌برداری نیروگاه مقیاس کوچک بندر انزلی و  صومعه‌سرا با ظرفیت اسمی 25 و 4 مگاوات، در مناقصه‌های سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) جهت اجرای نیروگاه‌های خورشیدی و بادی نیز مشارکت جدی دارد.

بابایی اضافه کرد: در قالب برنامه‌ای جامع، هدف‌گذاری شده است که بیش از ۳ درصد از ظرفیت عملی تولید برق کشور توسط این گروه تأمین شود. همچنین، بر اساس این برنامه، ۲۰ درصد از ظرفیت کل تولید انرژی این هلدینگ به تولید انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر ایران اختصاص خواهد یافت.

جهش سودآوری؛ رشد ۲۷۰ درصدی سود خالص

بابایی اظهار داشت: صورت سود و زیان شرکت اصلی با ضریب ۲ محاسبه شده و هم‌اکنون سود تلفیقی شرکت بیش از ۲.۲ هزار میلیارد تومان است. در سال ۱۴۰۳، شرکت موفق به تحقق ۱.۲ هزار میلیارد تومان سود خالص شد؛ در حالی که این رقم در سال قبل از آن تقریباً یک‌سوم بوده است.

وی افزود: رشد سودآوری، به‌ویژه در حوزه نیروگاهی، دستاوردی قابل‌توجه محسوب می‌شود. در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳، سود خالص شرکت با رشد حدود ۲۷۰ درصدی به حدود ۱,۲۰۰ میلیارد تومان رسید. این روند نشان‌دهنده عملکرد رو به رشد و استراتژیک شرکت است.

مدیرعامل وهور درباره برنامه‌های آینده شرکت گفت: در مسیر تصویب سند توسعه، کلیه تست‌ها و ارزیابی‌های لازم طبق ضوابط پنج‌گانه تا هفت‌گانه برای نیروگاه 500 مگاواتی خورشیدی با موفقیت انجام شده است. همچنین پروژه 500 مگاوتی نیروگاه بادی در منطقه میل نادر سیستان و بلوچستان با بادهای یکنواخت 300 روزه توسط این شرکت در حال انجام می باشد. در پروژه سیکل ترکیبی، که بخشی از آن پیش از تدوین سند آغاز شده بود، اطلاعات کاملی از نیروگاه تابان هور سیرجان ارائه شد؛ این پروژه نخستین قرارداد عملیاتی BOT بخش خصوصی  با بخش خصوصی است.

وی افزود: در حوزه نیروگاه‌های مقیاس کوچک، برنامه‌ریزی برای تأسیس 20  واحد ۲۵ مگاواتی جمعا به ظرفیت 500 مگاوات صورت گرفته و همچنین پروپوزال‌های مرتبط با طرح‌های تصفیه آب تهیه و ارسال شده است.

طرح توسعه شرکت تولید برق سبز منجیل (نیروگاه بادی): نصب ۱۰ توربین جدید

احمد حقانی، مدیرعامل نیروگاه منجیل، در ادامه این نشست گفت: بخشی از فعالیت‌های نیروگاه توسط متخصص‌ترین نیروها در شرکت تولید برق سبز منجیل متمرکز شده است. این تلاش‌ها باعث شد تا شرکتی که پنج بار توسط سازمان خصوصی‌سازی به مزایده گذاشته شده و خریداری نشده بود، توسط شرکت امید تابان هور خریداری گردد.

مدیرعامل شرکت تاکید کرد: شرکت تولید برق سبز منجیل اولین و بزرگترین نیروگاه بادی کشور می باشد که با هدف مردمی سازی اقتصاد و مشارکت عامه مردم در سود این شرکت، فرایند پذیرش شرکت در فرابورس انجام شده و در آینده نزدیک عرضه اولیه خواهد شد.

حقانی توضیح داد: فرایند احداث نیروگاه از سال ۱۳۷۳ با نصب دو توربین آغاز شد. تأسیس رسمی شرکت در سال ۱۳۸۷ و خرید آن توسط وهور از سازمان خصوصی سازی در سال ۱۳۹۶ انجام گرفت.

در آن زمان، نیمی از توربین‌ها غیرفعال بودند و ظرفیت تولید برق تنها ۳۸ مگاوات بود؛ اکنون این ظرفیت به حدود ۹۰ مگاوات افزایش یافته است.

مدیرعامل نیروگاه منجیل خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰، ۵۳ درصد ظرفیت نصب‌شده انرژی های تجدیدپذیر کشور مربوط به نیروگاه‌های خورشیدی بود، اما سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های بادی بسیار اقتصادی‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر است. در حال حاضر، ظرفیت نیروگاه‌های بادی به ۳۸ درصد انرژی های تجدیدپذیر کشور رسیده است و علیرغم سهم پایین ظرفیت منصوبه، بیشتر از نیروگاه های خورشیدی تولید برق داشته اند.

مدیرعامل نیروگاه منجیل تأکید کرد: یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این منطقه، وزش بادهای قوی در ماه‌های پیک مصرف است که به‌طور مستقیم در تولید برق در زمان پیک مصرف و کاهش ناترازی شبکه برق کشور تأثیر دارد. این شرایط باعث شده نیروگاه بادی منجیل بتواند به تنهایی بخشی از ناترازی را جبران کند.

وی در پایان گفت: در طرح توسعه نیروگاه، برنامه داریم ۱۰ توربین جدید با ظرفیت ۶۶۰ کیلو واتی (جمعا به میزان 6.6 مگاوات) نصب کنیم. به دلیل محدودیت‌های فنی و قراردادی، امکان افزایش ظرفیت بیش از این وجود ندارد، اما انتظار می‌رود با طرح های توسعه تعریف شده تولید برق شرکت تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *