دستیابی چادرملو به منابع جدید سنگ‌آهن/ برنامه‌های تولیدی شرکت محقق شده است

دستیابی چادرملو به منابع جدید سنگ‌آهن/ برنامه‌های تولیدی شرکت محقق شده است

امیرعلی طاهرزاده،‌ مدیرعامل چادرملو، با اعلام دسترسی‌های جدید این شرکت به منابع سنگ آهن ابراز کرد: تا پایان سال و با تقویت حمل و نقل ریلی، بهای تمام شده در شرکت کاهش می‌یابد.

 

به گزارش روابط عمومی گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید به نقل از تلویزیون کیش اینوکس، طاهرزاده، میزان تامین سنگ آهن از معادن شرکت را معادل 10 میلیون تن اعلام کرد و گفت: 72 طرح با سرمایه‌گذاری 9.6 میلیارد یورویی در چادرملو در حال انجام است که معادل 4.3 میلیارد یورو از این طرح‌ها مستقیما توسط چادرملو انجام می‌شود.

 

وی ادامه داد: با راه‌اندازی دو فاز نیروگاهی هر یک به ظرفیت 183 مگاوات در ماه‌های خرداد و مهر امسال، این شرکت با مشکل برق مواجه نخواهد بود. بعلاوه، دو نیروگاه 10 مگاواتی خورشیدی نیز وارد مدار شده است. وی افزود: 180 میلیون تن باطله‌برداری از معدن دی 19 با مشارکت سنگ آهن مرکزی انجام شده است که در حال حاضر پیگیر دریافت پروانه بهره‌برداری هستیم و در فاز یک 29 میلیون تن برداشت را مدنظر داریم. همچنین آنومالی 10 در آذرماه آغاز به کار خواهد کرد. ظرفیت این معدن 40 میلیون تن برآورد شده و در فاز یک برداشت 7 میلیون تن برنامه‌ریزی شده است.

 

مدیرعامل چادرملو، درباره روند مناسب افزایش سودآوری شرکت در 6 ماهه نخست سال مالی گفت: تلاش ما این بوده که در بخش پایین دست زنجیره فعالیت بیشتری داشته باشیم؛ زیرا این بخش ارزش افزوده بالاتری دارد. از سوی دیگر، افزایش بهره‌وری و کاهش بهای تمام شده از اولویت‌های اساسی شرکت است که در این زمینه تغییراتی را در بخش حمل و نقل انجام داده‌ایم. در پایان سال جاری 550 واگن و 10 لوکوموتیو وارد زنجیره حمل و نقل ریلی می‌شوند. این موضوع تاثیر مهمی جهت کاهش هزینه حمل مواد خام بین مجتمع معدنی و صنعتی به طول 230 کیلومتر در مقایسه با حمل جاده‌ای خواهد داشت.

 

طاهرزاده در پاسخ به سؤالی درباره حق انتفاع برداشت سنگ آهن گفت: اعتقاد داریم عدد 55 درصدی بهای کلوخه به عنوان حق انتفاع برداشت سنگ آهن، نقدینگی شرکت‌های این حوزه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این موضوع به نوبه خود اجرای طرح‌های این شرکت‌ها را با چالش مواجه می‌کند. از این رو، گزارشی تحلیلی آماده کرده و برای مجلس ارسال کرده‌ایم. در این گزارش حق انتفاع در کشورهای مختلف مقایسه شده و این مقایسه نشان می‌دهد نرخ کنونی در کشور ما عدد بالایی دارد. وی تصریح کرد: با توجه به روند افزایشی حق انتفاع، در سال 1402 رقم پرداختی چادرملو 10 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل دو برابر شده است. این موضوع سودآوری شرکت‌های این حوزه خصوصا سه شرکت بزرگ چادرملو، گل‌گهر و گهرزمین را تحت تاثیر قرار می‌دهد که امیدواریم با پیگیری‌های در حال انجام شاهد اصلاح در درصد مزبور باشیم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *